безплатни обяви zor.bg logo switch to mobile web view

Обяви за работа

БЕЗПЛАТНИ ОБЯВИ ЗА РАБОТА

безплатни обяви за работа
безплатни Обяви за работа

   Безплатните обяви за работа винаги са били и ще бъдат един от най-използваните инструменти за предлагане и търсене на работа. Преди години в печатните издания, а днес и в Интернет безплатните обяви за работа заемат голям обем в тези медии. И въпреки, че през годините на пазара на труда има много агенции специализирани в търсенето и предлагането на работна сила, обявите остават предпочитани и за работници и служители и за работодатели. Предлагат бърза и директна връзка с кандидатите, а и не всички позиции които се предлагат на пазара на труда, могат да се възложат на специализирани агенции.

БЕЗПЛАТНИ ОБЯВИ ЗА РАБОТА В БЪЛГАРИЯ

Обяви за работа в строителството

безплатни обяви за работа в строителството
безплатни обяви за работа в строителството

   Кризата промени значително пазара на труда в сектора на строителството. В момента предлагането на свободни работни места е значително по-малко в сравнение с периода преди кризата. Тогава се строеше много, различни обекти, които изискваха разнообразна квалификация – от зидари, шпакловчици, арматурчици до електро техници и друг инженерен персонал. Намалените обеми на строителството, не оказаха влияние само на пряко заетите в тази сфера, а и на много области, които обслужваха този процес – изработка на дограми и врати, топло изолации и т.н.

Въпреки намалените обеми на строителството и в момента се строи. Както жилищни сгради, така и големи търговски обекти – МОЛ-ове. Този тип строителство, изисква и различен подход в търсенето и подбор на персонал с безплатни обяви.

Когато публикувате обява, че търсите работа задължително използвайте кирилица, опишете подробно своят професионален опит. Безплатните обяви за работа в Интернет Ви дават възможност да публикувате по-обширни представяния, снимки и друга допълнителна информация за себе си.

Обяви за работа в Интернет

безплатни обяви за работа в Интернет
безплатни обяви за работа в Интернет

Интернет и неговото бурно развитие през последните години, освен като средство за комуникация и забавление, предостави както много нови възможности за професионална реализация така и за печалба на пари.

В сайтовете за безплатни обяви, могат да се намерят много предложения за работа или печелене на пари. Скептиците ще ги подминат с усмивка, но сред обявите има и наистина реални предложения. Когато преглеждате обяви за работа в интернет трябва много внимателно да прецените всяка обява. Тези обяви които предлагат бърза печалба с малко вложен труд е по-добре да ги подминете. За останалите обяви можете да проверите какви са отзивите в форумите и коментарите към обявите.

Обяви за работа в офис

безплатни обяви за работа в офис
безплатни обяви за работа в офис

Обяви за работа в офис, обикновено са свързани с различни административни дейности в една фирма. Дейността зависи от предмета на дейността на фирмата. Това може да е позиция за секретарка или асистент, за обработка на данни на компютър или работа с клиенти по телефон или друго комуникационно средство.

Търговските представители или търговци също могат да се включат в тази категория на сайтовете за безплатни обяви, но заплащането при тях в повечето случаи е обвързано с реализираните сделки.

Обяви за работа в държавна администрация

Познато е твърдението, че няма по-сладко от държавната работа. През различните години това твърдение е било колкото вярно, толкова и не. Заплатите в държавният сектор са сигурни и се изплащат сравнително редовно, осигуряването е върху реалният размер на заплатата. Годишните отпуски са строго регламентирани, а извънреден труд извън работното време е по-скоро изключение отколкото практика.

Това прави държавната работа привлекателна, но заплатите се актуализират по-рядко, и почти винаги са значително по-ниски отколкото от същата дейност в частният сектор.

Обяви за работа в селското стопанство

безплатни обяви за работа в селското стопанство
безплатни обяви за работа в селското стопанство

Урбанизацията на големите градове през последните 20-30 години, обезлюди много населени места, особено по-отдалечени и с по-слабо развита инфраструктура. Селското стопанство беше разрушено в голяма степен. Ферми за животновъдство ликвидирани, земеделските земи запустяха, а напоителните системи бяха разрушени. Това доведе, а все още, до спад в търсенето и предлагането на работа в сектора.

Въпреки че през последните години, тази грешка беше осъзната и сега с влагат огромни средства за изграждане на нови ресурси или възстановяване на старите, реализират се европейски програми за финансиране развитието на селските райони, много рядко се откриват нови работни места. Малко е и търсенето на подобна работа. Работата в селското стопанство не е лека. Работи се много, а условията често са тежки. Заплащането рядко компенсира тези фактори. Въпреки това развитието на икономиката ни няма да бъде успешно ако не се развие и този сектор. Реализацията в селското стопанство има и своите предимства – живота на село е значително по-евтин, по-спокоен, нивата на стрес, замърсяване по-ниски.

   Обявите за работа в селското стопанство могат да бъдат чудесен индикатор за успешна реформа на сектора. Ако Вие търсите работа с обяви за работа в селското стопанство, можете да публикувате безплатни обяви за работа, да направите своето представяне. Това може да бъде една добра инвестиция за Вашето бъдеще и трудова заетост.

Обяви за работа в туризма и обществено хранене

безплатни обяви за работа в туризма
безплатни обяви за работа в туризма

Обявите за работа в туризма и най-вече в сектора за хранене и са често използван метод за намиране на работа за сервитьори, работа за готвачи или работа за помощник готвачи.

   С обяви за работа можете да си намерите и сезонна работа по морето за летните месеци. Тогава там се откриват много работни места, но се изисква опит, а често владеенето на един или два чужди езика е голямо предимство при намирането работа с обяви за работа в туризма.

Зимните месеци предлагат големи възможности за работа в планинските и ски курорти, големи хотели, механи и ресторанти.

Повечето от тези обяви са в сайтовете за безплатни обяви.

БЕЗПЛАТНИ ОБЯВИ ЗА ПО ЧАСОВА РАБОТА

    Обявите за по часова работа могат да бъдат добър източник да допълнителен доход. Разчитайки само на работа на час, трудно можете да направите приличен месечен доход. Трябва да имате много ангажименти за да се получи. Когато заплащането е на час, обикновено то е по-високо от месечната заплата разделена на отработените часове. Но по часова работа се възлага за малки и еднократни поръчки, които не оправдават наемането на човек за дългосрочна заетост.

Обяви за временна заетост на час могат да се комбинират с друга основна работа, ако не са с фиксиран час на изпълнение. В повечето случаи това са обяви за свободни професии и само осигуряващи се лица.

Обяви за надомна работа

безплатни обяви за надомна работа
безплатни обяви за надомна работа

   Обявите да надомна работа могат да бъдат един чудесен начин за допълнителни доходи в семейният бюджет. Работата може да бъде споделяна от цялото семейство, като по този начин се увеличава продуктивността.

Надомната работа е също добра алтернатива за инвалиди или други групи които имат затруднено придвижване (отдалечени работни места). Интернет и възможностите за дистанционна работата която предлага, също могат да се разглеждат като обяви за надомна работа.

Обяви за работа за гледане на деца и възрастни хора

безплатни обяви за гледане на възрастни хора или деца
безплатни обяви за гледане на възрастни хора или деца

Натовареното ежедневие и неговата забързана динамика не винаги ни позволяват да отделяме необходимото време за наши близки, когато се налага това. Всеки човек рано или късно остарява, става трудно подвижен, сръчността намалява. При по-малките калпазани присъствието на възрастен е задължително.

Ако сте на добре платена работа, с дългосрочен трудов договор, но живота Ви поднесе изненада (приятна или не) е възможно да Ви се наложи да потърсите помощ или отмяна в домакинството. Приятелите и близките могат да помогнат, но еднократно и от време на време. Те също имат своето ежедневие и лични ангажименти.

   Обявите за работа за гледане на деца и възрастни хора са един изключително удобен инструмент за разрешаване на тези затруднения. А при гледането на възрастни хора често се налага и допълнителни медицински грижи. Много от тези услуги се предлагат от медицински сестри или санитари, които търсят допълнителни доходи чрез гледането на възрастни и болни хора по домовете.

БЕЗПЛАТНИ ОБЯВИ ЗА ПО ЧАСОВА РАБОТА

безплатни обяви за работа в чужбина
безплатни обяви за работа в чужбина

   Обяви за работа в чужбина са отделени в специализирана категория. Обикновено това са обяви на български посреднически фирми, които имат договори с работодатели в съответната държава. Много е важно преди да се ангажирате с подписването на договор с посредническата агенция да проверите дали тя е вписана като трудов посредник в МТСП - Агенция по заетостта, като посредници. Това можете да направите и през Интернет от този линк

Европейското законодателство след влизането на България в евро зоната ни дава повече възможности за легална работа. Важно е преди да отпътувате за избраната от Вас държава, добре да се запознаете с местното законодателство, изисквания, здравно осигурителен режим. Не забравяте да направите и застраховка. Проучете добре различните застрахователни пакети и техният обхват.

При пътуване в чужбина е важно да винаги да информирате Вашите близки и приятели къде заминавате, за какъв период и кога ще се върнете. Оставете телефон за връзка с Вас през работодател, посредническа агенция или хотел където ще отседнете. Проверете коя е най-близката консулска служба, която обслужва района на Вашето пребиваване и си запишете номерата за връзка с консул.

Обяви за сезонна работа в селското стопанство

   За разлика от българското селско стопанство, много европейски страни развиват вече десетилетия своето. Обяви за работа в селското стопанство за чужбина, обикновено също имат сезонен характер, при кампания за събиране на определен вид реколта. Но има и обяви за работа в чужбина в стопанства, които имат целогодишна дейност. В нашият сайт за безплатни обяви преобладават обяви за работа в селското стопанство за работа във Великобритания, работа в Чехия, работа в Германия.

Преди кризата имаше много обяви за работа в Испания и Португалия. Италия също е популярна дестинация за работа. Всяка държава има своята политика при наемането на работна ръка. Сега част от тези държави изпитват сериозни финансови затруднения, безработицата се увеличава всеки ден. Предимство при наемането на работа имат местните. Много българи се завърнаха докато нещата се стабилизират. Южните държави предлагат много по-малко възможности и по-лошо заплащане.

   С Безплатни обяви за работа можете да намерите работа в чужбина. Не прибързвайте, проверявайте редовно за нови обяви за работа в чужбина, следете коментарите.

Обяви за работа в строителството

обяви за работа за строители в чужбина
безплатни обяви за строители в чужбина

Строителни работници за чужбина се търсят за държави в които строителството се развива въпреки икономическата криза. Това са предимно северните държави, но изискванията за там са много по-сериозни. Изисква се езикова подготовка, специалност и т.н.

Нов строителен бум не се очаква скоро. Все още на пазара на недвижими имоти в Европа има много завършени жилища, които чакат своят купувач. Това значително забавя темповете на ново строителство. Цените на имотите в много държави продължават да падат, на малко места се задържаха на сравнително трайни нива, но инвестиционният риск е все още голям за да се очаква нов подем в сектора.

Обяви за работа туризма и обществено хранене

За съжаление това е сектор който също е сред най-пострадалите от икономическата криза в Европа. Причината за това е, че най-засегнатите държави са южните държави, а те са основните туристически направления. Със свиването на семейните бюджети, туризмът е едно от първите пера което се намалява. Респективно самата туристическа индустрия намалява своите разходи, преструктурира се, а от това най-вече се свиват работните места и заплащането на труда.

Хубавото е че вече не сме в началото на кризата, процесите на преструктуриране вече са приключили и съществуващата среда има значително по-ясни параметри.

Тенденцията при обявите за работа в туризма показва, че вече има сравнително постоянни нива на търсене на работна ръка за сезонна работа. Обемите са малки, но постоянни, а с отминаването на кризата, тези нива ще започнат и своето естествено покачване.

   Вие можете да следите обявите за работа в областта на туризма в чужбина. Публикувайте своята обява, че търсите работа. Въпреки сезонният характер, много от работните места се договарят месеци преди настъпването на активният сезон.

БЕЗПЛАТНИ ОБЯВИ ЗА ПО ЧАСОВА РАБОТА

Списък на сайтове предлагащи работа в страната и чужбина

Предлагаме ви списък на няколко от най-популярните сайтове с безплатни обяви за работа:

Сайтове с безплатни обяви за работа

http://www.bestjobs.bg
BestJobs.bg е част от мрежата на румънския Neogen и е един от сайтовете в българското интернет пространство.
http://www.bg-rabota.com
За търсещи работа: Предлагаме Ви възможност да публикувате Вашето CV.
http://www.buljobs.bg
Описание на страницата: Buljobs.bg търси работа сред хиляди обяви за работа в най-голямата мрежа от сайтове за работа, агенции за подбор на персонал.
http://www.jobs.bg
Портал за търсене и предлагане на работа и курсове в различни сфери.
http://www.jobtiger.bg
JobTiger - изградете успешна кариера - обяви за работа, кандидати, работодатели, база данни с автобиографии, професионално обучение, стажове.
https://zor.bg/predlaga-rabota/obqvi/page/1
Обяви с предложения за работа в различни области. Обявите са безплатни, не се изисква регистрация.
https://zor.bg/rabota-v-chuzhbina/obqvi/page/1
Безплатни обяви с предложения за работа в чужина. Не се изисква регистрация.

Допълнително още полезни сайтове можете да намерите и тук

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ПРИ ИЗПОЛЗВАНЕ НА БЕЗПЛАТНИ ОБЯВИ ЗА РАБОТА

Обяви за работа
Обяви за работа

Въпреки специализираните сайтове за работа, сайтовете за безплатни обяви за работа остават най-масовото средство за търсене и предлагане на работа. Едно от предимствата на безплатните обяви е, че не се изисква предварителна регистрация. Друго предимство е, че може да се попълни „свободен” текст, и няма нужда от попълването на задължителни полета, които може да не са приложими към съответната позиция. Безплатните обяви за работа по-често са от директен работодател, а не се минава през посреднически агенции. Връзката работодател – работник е директна и бърза. При по-специфични позиции или за висококвалифициран персонал подробни задължителни условия са по възможни и за тях специализираните сайтове са предпочетени.

   Едно от най-честите грешки които кандидатите за работа правят е да изпращат своите автобиографии или както се наложи през последните години CV-та на всяка една обява, придружена от един бланков текст, без да си направят труда да проучат добре предложението, неговата специфика, кой е работодателя и т.н. Това често води до комични резултати. Допускането на правописни грешки или използването на латиница е друга често срещана грешка. Ако Вие искате към Вашата кандидатура да се отнесат с уважение и внимание, Вие също трябва да се обърнете към работодателя с уважение и внимание. Изпращайте обратна информация само към обяви за които наистина имате интерес, направили сте проучване и кандидатурата Ви е съобразена с тази информация.

Начало|Цени|Ч.З.В.|Общи условия|Абонамент|За нас|Инвентар|Контакт|Търсене|Google


Изглед: Класически | За мобилни устройства
© 2009-2018 ZOR.BG